Onze erevoorzitter Doeke Kuipers….

Soms heb je het geluk als vereniging dat er iemand is die opstaat als het nodig is. Iemand die bij teleurstellingen het hoofd niet laat hangen maar blijft vasthouden totdat het doel is bereikt. Die niet te lang stil blijft staan als het even lastig gaat maar ook niet te lang stilstaat bij succes. Iemand die gelijk weer bezig is met het volgende project. Vooruitkijken en met een gedurfd plan komen. Niet altijd het makkelijkste…. maar wel het beste.

Elke voorzitter heeft zo zijn eigen stempel gedrukt op onze vereniging maar niemand heeft dat zo nadrukkelijk gedaan als Doeke.

Doeke heeft vooral in zijn begintijd veel doorzettingsvermogen getoond om veranderingen door te kunnen voeren. Veranderingen die nodig waren om de vereniging een positieve toekomst te geven. En niet zonder resultaat. Aan het eind van Doeke zijn voorzitterschap in 2005 was zijn bijdrage direct te zien op het podium. Een jonge, enthousiaste en financieel goed draaiende vereniging. Met de ambitie om steeds beter te willen worden maar altijd met een gezonde balans tussen resultaten en gezelligheid. En met oog voor een goed werkende driehoek tussen bestuur, leden en dirigent. Voor Doeke was dit dé belangrijkste voorwaarde voor een gezonde vereniging.

Met aansprekende concerten zoals met Wia Buze, Edwin Rutten en de Jostiband maar ook door de uitstekende concoursresultaten wist Doeke de vereniging in het gehele noorden onder de aandacht te brengen. Een vereniging waarover gepraat werd en aantrekkelijk was voor veel dirigenten.

Doeke was iemand die altijd bezig was met de vereniging. Zijn nooit aflatende drive en betrokkenheid waren een voorbeeld voor andere orkesten hoe de zaken aan te pakken en te organiseren. Door zijn persoonlijke benadering richting sponsors en (potentiële) leden was Doeke het absolute gezicht van de vereniging.

We zijn blij en trots dat we tot op de dag van vandaag nog merken welke invloed Doeke op onze vereniging heeft gehad tijdens zijn voorzitterschap van 1988 tot 2005. Zonder zijn inzet, betrokkenheid en grote persoonlijkheid hadden we niet kunnen bereiken wat we nu hebben bereikt.

We hebben geen moment getwijfeld om Doeke erevoorzitter te maken. En om te weten dat hij hier buitengewoon trots op was maakt dit voor ons nog waardevoller.