Zomerfestival CMV Beatrix Doezum

zaterdag 23 juni 2018

Is jullie vereniging nog op zoek naar een geschikte afsluiting van het seizoen waarbij muzikale uitdaging maar vooral ook gezelligheid voorop staat, dan is het Zomerfestival Doezum precies wat jullie zoeken!

Volgend jaar, op 23 juni 2018, organiseert CMV Beatrix wederom het Zomerfestival. Voor het 9e opeenvolgende jaar zullen verscheidene fanfare's, brassbands en harmonieën de gang naar Doezum maken.

Door de toegankelijke opzet heeft het Zomerfestival al veel verenigingen naar Doezum weten te trekken waarvan we meerdere al enkele keren terug hebben gezien!

Uitgangspunten festival

Een professionele en vakkundige jury zal per divisie de werken beoordelen en hiervoor 3 prijzen per divisie toewijzen:

 • solistenprijs
 • koraalprijs
 • totaalprogramma

Er zijn 3 divisies waarvoor deelnemende harmonieën, brassbands en fanfares zich kunnen inschrijven, te weten:

 • C-divisie: orkesten uitkomend op het concours tot en met de vierde divisie. Ook jeugd- of B orkesten kunnen zich inschrijven voor deze divisie!!!;
 • B-divisie: orkesten uitkomend op het concours in de derde divisie;
 • A-divisie: orkesten uitkomend op het concours in de tweede en eerste divisie.

Naar gelang de opgave van orkesten kan de indeling in de divisies afwijken.

De deelnemende verenigingen voeren de door hun gekozen werken uit in het kerkgebouw ‘de Haven’ in Doezum. Het is hierbij de bedoeling dat elk orkest volgens een aantal uitgangspunten invulling geeft aan het te spelen repertoire. Dit repertoire dient gekozen te worden uit onderstaande onderdelen:

 1. een groot werk uit het klein of groot repertorium voor brassbands, fanfare of harmonie;
 2. een koraal(bewerking);
 3. een mars
 4. een solistisch werk met 1 of meerdere solisten;
 5. minimaal één ‘licht’ concertwerk;

De maximale duur van het programma (excl. klaarzetten podium) is 30 minuten maar mag korter. Langer is niet toegestaan ivm. onvoorziene uitloop van het programma. Na afloop van het festival wordt de geschreven beoordeling van jullie optreden aan een vertegenwoordiger van de vereniging overhandigd.

Overige informatie:

In het gebouw van de Remmelt Booy School kan worden ingespeeld. De volgorde van spelen is afhankelijk van de divisie waarin jullie vereniging uitkomt, de laagste divisies spelen als eerste.

Het festival begint waarschijnlijk rond 10:00 (inspelen een uur eerder) en afhankelijk van het definitief aantal deelnemers zal het festival uiterlijk om 22:00 afgelopen zijn. Hierna zullen de prijzen worden uitgereikt. De genoemde tijden zijn nog onder voorbehoud van het definitieve aantal deelnemers. Het definitieve programma van deze dag zal tzt. aan de deelnemende verenigingen worden verstuurd.

Aanmelden

Jullie vereniging kan zich aanmelden via info@beatrixdoezum.nl. Graag bij de aanmelding het volgende aangeven:

 • naam, (email)adres van de contactpersoon van jullie vereniging;
 • in welke divisie de vereniging uitkomt op het concours;
 • welke type orkest het betreft (fanfare, brassband of harmonie).

De inschrijfkosten voor het festival bedragen € 3,50 per deelnemende muzikant op het festival.

Catering:

Inmiddels heeft het zomerfestival een naam opgebouwd door de gezellige sfeer, de uitgebreide catering en de vele hamburgers!! De catering is de hele dag aanwezig.